Üdvözöljük a Csepeli Honda bontó egyik oldalán, ez az oldal kimondottan a Honda Jazz tulajdonosoknak, lehetséges vásárlóknak és ennek a típusnak az érdeklődői részére készült. Igyekszünk bemutatni a modelleket és felsorolni, milyen hibák fordulnak, fordulhatnak elő , itt szeretném azonban kiemelni, hogy a Honda összes típusa és modellje híresen jó minőségű és bátran javaslom , javasoljuk mindenkinek, aki magas minőséget keres.

Most már több mint 20éve foglalkozzunk Honda alkatrészek kereskedelmével erről bővebben itt olvashat: www.csepelihondabonto.hu
 

Esetleg más Honda modellekről is szeretne hasonló cikket olvasni, akkor kattintson a kívánt linkekre:

 
Amennyiben tovább klikkelt valamelyik saját további oldalunkra akkor köszönöm, ha pedig most ezt a sort olvassa akkor is köszönöm, hogy végigolvasta bemutatkozásunkat és hogy felkeltette érdeklődését amit itt olvasott. Ezen dolgozunk hosszú évek óta.Amennyiben alkatrészre van szüksége, kérjük keressen meg minket az alábbi elérhetőségek egyikén. Javasoljuk, hogy lentebb felsorolt típushibákat olvassa át, hátha megoldást talál problémájára, melyre esetleg sok helyen nem tudtak megoldást kínálni. Autóvásárlás előtt, és után is érdemes átfutni, milyen hibák jöhetnek elő a Honda Jazz esetében.

Hondás Garázs a Csepeli Honda Bontó

Címünk: 1214 Budapest XXI. ker. (Csepel) II. Rákoczi Ferenc út 185.

Mobil telefonszám: +36 20 945 2242 Vonalas telefonszám: +36 1 769 01 44

Weboldalunk: www.csepelihondabonto.hu

Vagy keress minket Facebookon


Amennyiben tetszik oldalunk, és szeretnél új hírekről, érdekességekről, akciókról értesülni, kattints a Tetszik gombra! Köszönjük!
 

 

Honda Jazz típushibák? Szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak, akik most vásárolnak, vagy már vásároltak Honda Jazz-t, és a típushibákra kíváncsiak. Illetve azoknak is hasznos lehet, kik régóta próbálnak megoldást találni néhány problémára. Bármennyire is a Honda vezeti a megbízhatósági statisztikát, minden minden gyárnál itt is vannak hibák. Igaz koránt sem olyan veszélyesek, vagy drágán megoldhatóak, viszont érdemes rájuk odafigyelni. Listánkat az alapján állítottuk össze, hogy mely hibákkal jelentkeznek a tulajok nálunk rendszeresen.

 

HONDA JAZZ
2001-2008
típushibák
 


Rendszeresen jelentkező problémák:


Jelenség:
Elektromos ablak nem reagál a kapcsolókra.
Megoldás: Bal első ajtóban lévő elektromos ablak kapcsoló meghibásodásának biztos jele. A négy elektromos ablakkal és a két elektromos ablakkal szerelt változatnál is egyaránt fennáll a probléma. Utángyártott kapcsoló nem létezik, viszont a gyári új magas ("horror") ára miatt a bontott kapcsoló keresett alkatrész. 


 

Jelenség: ABS (blokkolásgátló) hiba, nem működik.
Megoldás: ABS egységre nem mondható egyértelműen, hogy típushiba, de a többi Honda modellhez képest, kimondottan kereset alkatrész. Ebből se létezik utángyártott, így a bontott ABS egység sűrűn keresett, kelendő alkatrész.
 


 


 

Jelenség: Check engine, nem "megy" az autó. EGR.
Megoldás: EGR szelep (kipufogógáz visszavezetésére szolgál) meghibásodása viszont már típushibaként kezelendő, rendszeres elkormolódása miatt. Javítási kísérletként első körben tisztítás ideiglenes megoldást jelenthet, de ha ez nem segít akkor csere.
 


 


 

Jelenség: Gyújtás hiba, kimaradás.
Megoldás: A Honda Jazz motorokban hengerenként 2db azaz összesen 8db gyújtógyertya van. Ezekhez külön kapcsolódik egy-egy gyújtástrafó is. Általában elmondható, hogy a hátsó trafók hibásodhatnak meg.
 


 

 

 

Jelenség: Kézi váltó esetén a nyelestengely csapágynak lehet hangja (megállapítása: Ha alapjáraton ha kuplungolunk, és megszűnik egy kerregő hang, akkor nagy eséllyel fennáll a hiba), automata váltósnál viszont az indító kuplung lehet hibás.
Megoldás: Kézi váltósnál nyelestengely csapágyak cseréje.
 


 


 

 

 

 

  

 

 

 

 
Hondás Garázs a Csepeli Hondabontó

Címünk: 1214 Budapest XXI. ker. (Csepel) II. Rákoczi Ferenc út 185.
Mobil telefonszám: +36 20 945 2242
Vonalas telefonszám: +36 1 769 01 44